сряда, 18 юни 2014 г.

Денят ви ще е много скучен ако не прочетете това:

20 супер кратки разказа, които са по-интересни от цели книги 

1. Събудих се, а в стаята ми имаше стар пират, който ме канеше на приключение. Предпочетох да остана с мама и да оставя тате да продължи пиянското си пътешествие сам.

2. Съжалявам за роклята ти. Не исках да я късам. Моля те, не казвай на никого. На теб ти стоеше толкова добре. Трябваше да опитам. Мислех, че ще ми стане.

3. Стрелата прелетя през стаята и прониза крака на Джъстин. Шефът му Стюарт презареди арбалета си. Времената бяха тежки. Навсякъде имаше съкращения.

4. Сайлъс разпъна палатката си до пощенската кутия. Чакаше неговият непознат приятел да му пише. Той беше влюбен в Мери, но мечтите му бяха разбити, когато разбра, че тя е възрастен мъж в затвора.

5. Вълните я изхвърлиха на плажа и Стюарт я прибра у дома. Явно от мама нямаше отърване.

6. Понеделник изскочи от храстите и ме фрасна силно точно по брадичката. Застана над мен и се развика: "Къде е твоят Уикенд сега, а, парти животно?"

7. Марк намаза Лаура със слънцезащитен крем, за да я предпази от изгаряне. Може би щеше да е по-разумно, ако беше опитал да изгаси огъня в лодката.

8. Часът е 4 през нощта. Ти отново спиш. Аз записвам клипче как хъркаш. Ще го използвам в съда, когато пледирам невменяемост.

9. Марта се сгуши в Рик. Той миришеше толкова хубаво. Тя искаше да го пита толкова неща за живота му. Прииска ѝ се той още да беше жив.

10. Бил чакаше майка си на училищните стъпала, за да го прибере. Тя така и не дойде. Искаше той да бъде малко по-независим, след като вече беше станал учител.

11. Уендъл си взе душ и глътна една Viagra. Той запали свещите и оправи леглото за лягане. Мардж беше отменила срещата, но той все още можеше да се позабавлява.

12. Драги съквартиранте, ти нарани чувствата ми. Моля те, не ме съди за начина, по който се изхранвам, животът и без друго е много тежък, откакто станах зомби.

13. Държах красивата ѝ ръка, преплетох пръсти с нейните. Наслаждавах се на момента, след което я оставих във фризера при останалите ѝ части.

14. Белегът бе част от чара на Дон. Мацките го разпитваха за това и той разказваше невероятната история, която всички бяхме чували, въпреки че истината бе, че всъщност се подхлъзна под душа.

15. Всеки път, когато Марк се опитваше да стигне до Мари, тя се правеше на заспала. Това правеше обяда с колегите доста, доста странен.

16. Шефът ми ме пита къде съм бил вчера. Отговорих му, че бойкотирам понеделниците. Идеята стана популярна. Сега всички мразеха вторниците.

17. Трансформирах се в малко кученце и се покатерих в скута на мама. Там се радвах на вниманието и топлината, които ми отказваше в човешката ми форма.

18. Тай запрати малко камъче по прозореца на Уенди. В отговор голям камък се стовари върху тиквата му. Явно трябваше да приеме това за "Не!"

19. "Липсваш ми, когато не си у дома", казах аз. Думите ми обаче не те достигнаха и ти продължаваше да гледаш вторачено в малкия екран в ръката ти.


20. Вече трябва да си разбрал, че спирачките ти не работят. Съжалявам, не ме бива в сбогуванията. Реших, че така ще е най-лесно и за двама ни.

Статията е част от:  20 супер кратки разказа, които са по-интересни от цели книги  на Георги Тотев 

За още откачено настроение вижте също и:

17 истории от по две изречения, които ще изстудят кръвта ви




Няма коментари:

Публикуване на коментар

About me

Здравейте, радвам се да се запознаем! Аз съм Mirebu и ме вълнуват изкуствата във всичките им форми. Основно работя като графичен дизайнер, а в свободното си време се занимавам с фотография и с електронния си магазин. Щастлива съм, когато успявам да вдъхновявам хората с идеите и ентусиазма си!

Latest Post

Popular Posts